Profi rendszerintegráció, avagy hogyan építik fel integrált informatikai infrastruktúrájukat a sikeres nagy- és középvállalatok?

Megismertetjük Önt is az élenjáró vállalatok által alkalmazott rendszerintegrációs szakértői szolgáltatásokkal és tevékenységekkel.

Ha Ön egy nagyobb vagy közepes szervezet informatikai részlegénél dolgozik vagy ismeri annak tevékenységét, akkor minden bizonnyal tisztában van a rendszerintegráció fontosságával és szükségességével. Engedje meg, hogy néhány fontosabb rendszerintegrációs szempontra felhívjuk a figyelmét.

Mit is jelent tulajdonképpen a rendszerintegráció?

Megfontolandó rendszerintegrációs szempontok

Az informatikai infrastruktúra minden nagy és közepes vállalatnál különböző rendszerekből és elemekből épül fel, ezek gyakran több gyártótól származnak. Ezek a szoftver és hardver komponensek együttesen biztosítják a fontos üzleti folyamatok kiszolgálását. A komponensek közti kapcsolatok és együttműködés szakszerű tervezése és gondos kiépítése garantálja az informatikai és üzleti folyamatok zavartalan és hatékony működését.

Milyen tipikus rendszerintegrációs feladatok merülnek fel egy vállalatnál?

Néhány kiragadott példa a rendszerintegrációs tevékenységre:

1. Új szerver illesztése a meglévő informatikai infrastruktúrába

Új szervert szeretne az infrastruktúrájába illeszteni. A kiszolgálónak csatlakoznia kell az adattároló hálózathoz és a számítógéphálózathoz (IP-hálózat, LAN) is, futtatnia kell egy megfelelő, támogatott operációs rendszert és a kívánt alkalmazásokat illetve szolgáltatásokat. A szervert és a rajta futó szoftvereket megfelelő felügyelet (management) alá kell helyezni és gondoskodni kell az adatainak védelméről (más szóval: mentéséről) is.

Látható, hogy számos feltételt és paramétert kell figyelembe vennünk már akár egy elterjedt, hétköznapi szerver egyszerű üzembe állítása során is.

2. Adattároló hálózat (SAN Storage Area Network) átalakítása

Meglévő, evolúciós fejlődéssel kialakult adattároló hálózatát (SAN Storage Area Network) szeretné átalakítani és konszolidálni úgy, hogy ezen tevékenységek alatt se zavarja a SAN-hoz kötődő kritikus rendszerek, szerverek folyamatos működését. A korábbi generációs, kisebb és kevésbé hatékony FC-kapcsolók üzem közben kerülnek kiváltásra és a hálózatot felsőkategóriás, magas rendelkezésre állású, skálázható FC directorokra migráljuk.

 3. Másolat készítése adott alkalmazásról

Különféle helyzetekben szükséges vagy célszerű másolatot, pillanatfelvételt (snapshot) készíteni egy rendszerről, alkalmazásról vagy adatbázisról. Az ilyen másolatok hasznosak tesztelési feladatok támogatására, rendszerek között nagytömegű adat gyors átadására vagy megosztására, kényes szoftver-frissítések előzetes ellenőrzésére, vagy éppen gyors helyreállítást lehetővé tevő biztonsági másolatok (mentések) készítésére. Ha a pillanatfelvétel célja az adatvédelem (mentés), akkor felhasználható a hagyományos (szalagos) mentés elkészítése során is: ekkor a másolatot a mentési folyamat elindításakor kell elkészíteni például egy parancsfájl (script) használatával, és gondoskodni kell a külön körültekintést igénylő adatok (pl. stateful, több szinten pufferelt relációs adatbázisok) konzisztenciájáról is.

4. Egy szerver operációs rendszerének verzió-váltása

Operációs rendszer szoftvert szeretne váltani az egyik szerveren. Ehhez szükséges az alkalmazások letesztelése az új O/S verzióval, illetve az új operációs rendszer verzió kompatibilitásának ellenőrzése a különféle hardver-eszközökkel, kiemelten is az adattároló rendszerrel.

 5. Adattároló rendszer szoftver-verzió frissítése

Új szoftver-verziót szeretne installálni az adattároló rendszeren (disk storage, RAID array). Az adattároló rendszerhez csatlakozó szervereket előzetesen le kell ellenőrizni, hogy zavartalanul fognak-e működni az új szoftver-verzióval.

Milyen vállalatoknak kínáljuk az Areus rendszerintegrációs szolgáltatásait?

Önnek kínáljuk--e szolgáltatásinkat?

Önnek kínáljuk–e szolgáltatásinkat?

Önnek szólnak szolgáltatásaink, amennyiben:

  • Új hardver elem (szerver, adattároló rendszer, adatmentő rendszer) beszerzését tervezi. A rendszerelemek üzembe állítását és konfigurálását úgy végezzük, hogy a meglévő és a jövőbeli infrastruktúrához szervesen illeszkedjenek.
  • Az IT infrastruktúra komponensek átkonfigurálása, migrálása előtt áll. Javaslatokat teszünk az optimális működésre, megtervezzük a legmegfelelőbb beállításokat és paramétereket és elvégezzük a szükséges módosításokat.
  • Olyan egyedi, sajátos követelményekkel és feladatokkal szembesül, amelyek nem oldhatók meg egy-egy gyártó sztenderd megoldásaival. Testreszabott, akár több gyártó élenjáró termékeiből összeállított egyedi megoldásokat dolgozunk ki, tervezünk meg részletesen és alakítunk ki.
  • Komplett IT infrastruktúra üzemeltetést szeretne egy szakértő rendszerintegrátor cégtől

Miért válassza az Areus Zrt.-t?

Az Areus Zrt. által épített rendszerek egységes, összehangolt és integrált IT infrastruktúrát alkotnak, amely hosszú távon is biztosítja az informatikai és üzleti folyamatok zökkenőmentes és hatékony működését.

  • Számtalan sikeres rendszerintegrációs projekt a legnagyobb és legigényesebb hazai ügyfeleknél, kritikus és különösen összetett rendszerek és környezetek mellett
  • Tudásunk iparág-független: ügyfeleink a legnagyobb magyarországi bankok, biztosítók, kormányzati szervek, ipari és szolgáltató cégek közül kerülnek ki
  • Szakértő csapatunk több mint 10 éve foglalkozik rendszerintegrációs tevékenységgel nagyvállalati ügyfeleink számára
  • Szakembereinket folyamatosan képezzük, a legfrissebb vizsgákkal rendelkezünk, szakmai konferenciákon veszünk részt
  • Nem csak az általánosságok és az elmélet szintjén foglalkozunk a rendszerintegráció kérdéseivel: évtizedes nagyvállalati tapasztalatainkra támaszkodva a gyakorlatban kipróbált és bizonyított megoldásokat kínálunk

Vegye fel velünk a kapcsolatot most!

Jelentkezzen most az alábbi űrlapunk kitöltésével 2 órás ingyenes konzultációnkra, minden kötelezettség nélkül!

 

Név (kötelező)

Cégnév

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám

Üzenet

Kérjük adja meg az alábbi biztonsági kódot:
captcha


Adatait bizalmasan, a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük