Akik segítenek abban, hogy a legjobb IT megoldásokat szállítsuk Önnek

EMC

Az EMC az információ tárolásával és kezelésével kapcsolatos különféle megoldásokat kínál a legnagyobb vállalatok (high-end) illetve közepes méretű (mid-range) felhasználók, cégek számára. Ide tartoznak az adattárolás, adatmentés, adat archiválás, katasztrófa-védelmi és üzletmenet-folytonossági megoldásai. Ezen megoldások fejlesztését az EMC 1979-től folyamatosan végzi egyrészt saját fejlesztésekkel ill. stratégiailag fontos cégek felvásárlásával. A termékportfolió fejlesztésének meg kell említeni, hogy kiemelt szerepet kap a célhardverek fejlesztése mellett a szoftverfejlesztés. A szoftverfejlesztés sikerességét jelzi, hogy az EMC felkerült a 10 legnagyobb szoftvergyártó listájára a szoftver értékesítés volumenét tekintve. Napjainkra az EMC a világ IT tároló piacának meghatározó tagja lett, jelentős piaci részesedéssel a SAN, CAS alapú tároló rendszerek, illetve a tárolt információ teljes életciklusát, menedzselését biztosító szoftverek piacán.

Az Areus Zrt. 2000. óta az EMC magyarországi kiemelt partnere, a legigényesebb szolgáltatásokat nyújtó Authorized Services Network kompetens tagja.

Hewlett-Packard (HP)

A Hewlett Packard a vállalatok számára az informatikai termékek és szolgáltatások közel teljes palettáját kínálja számítástechnikai igényeik kielégítésére. A központi informatikai infrastruktúra vonatkozásában nagyvállalati megoldásai között megtalálhatjuk a nagyteljesítményű blade szervereket, adatmentési és adatreplikációs megoldásokat. Szintén ide soroljuk a legmagasabb rendelkezésre állású katasztrófatűrő szervert, a HP NonStop sorozat hibatűrő megoldásait.

A nagyvállalati HP Nonstop kizárólagos magyarországi partnere, képviselője és disztribútora az Areus Zrt.

Informatica

Az 1993-ban alapított, redwoodi központú Informatica Corporation jelenleg piacvezető és technológiailag élenjáró a nagyvállalati adatintegráció és adattisztítás terén. A heterogén vállalati alkalmazásokban és rendszerekben elhelyezkedő nagy mennyiségű, “töredezett” adatok integrációjára és konszolidációjára rugalmas, jól skálázható, univerzálisan csatlakoztatható adatintegrációs platformot biztosít, mely világszerte már közel 500000 alkalmazás és platform kombinációban bizonyított. Termékportfóliója és szolgáltatásai átfogó eszköztárat adnak a vállalati adattárházak létrehozásához és menedzseléséhez: alkalmazás életciklus kezelés, tesztadat menedzsment, perzisztens és dinamikus adatmaszkolás, alkalmazás archiválás és nyugdíjazás, felhő-alapú adatintegráció, adattisztítás, adatreplikáció, adatvirtualizáció, törzsadatkelezés, B2B adatcsere, komplex valós idejű eseményfeldolgozás és ultra alacsony késleltetésű üzenetküldés.

Az Areus Zrt. 2012-től az Informatica kizárólagos magyarországi partnere, képviselője és disztribútora.

International Business Machines (IBM)

Az IBM a legnagyobb hagyományú hardver-gyártóból mára egyben a legnagyobb informatikai szolgáltatóvá és vezető szoftver-fejlesztővé, illetve átfogó informatikai megoldások szállítójává is vált. A hagyományos, nagyvállalati hardver-kínálatának részeként a számítóközponti rendszerek széles spektrumát kínálja, így többek között lemezes, hálózati és szalagos adattároló berendezéseket, adatmentési és archiválási megoldásokat és a szerverek legszélesebb palettáját.

Az Areus Zrt. az IBM magyarországi forgalmazó partnere.

NetApp

A NetApp (Network Appliance) az egyik leginnovatívabb, vezető gyártó az adattárolás területén. Adattároló hardver-rendszereivel és adattárolási szoftver-megoldásaival segíti ügyfeleit a számukra oly fontos adatok és információk tárolásában, kezelésében, védelmében és hosszú távú megőrzésében. A technológiai fejlesztésben élenjárva segít költséghatékony megoldásokat, de ugyanakkor újabb és újabb lehetőségeket is kiaknázni. A Netapp hagyományos erőssége a file-alapú adattárolás (file storage), vagy másképpen a hálózati adattárolók (NAS Network Attached Storage) és azok köré épülő különféle szoftver-megoldások teljes tárháza. Ugyancsak a Netapp “génjeiben van” a pillanatfelvételek (snapshot), lemez-másolatok intelligens kezelése és a lehető legkülönfélébb célokra történő alkalmazása.

Oracle

A korábban elsőszámú adatbázis-szállító cégként ismert Oracle termékkínálatát fokozatosan vállalatirányítási rendszerrel és egyéb széles skálájú megoldásokkal bővítette.

Az Areus Zrt. korábbi kiemelt SUN partnerként az Oracle – SUN fúzió révén tovább megerősítette Oracle kapcsolatait. Így Oracle Gold Partnerként, minősített rendszerintegrátorként továbbra is az Oracle-Sun szerverek és adattároló, adatmentő rendszerek és egyéb Oracle termékek forgalmazója.

Symantec

A Symantec, melynek mára már része az egykori Veritas Software, a vállalatok számára kínál élenjáró adattárolás-menedzsment (storage management) szoftvereket. Ezáltal segít ügyfeleinek biztonságba helyezni, megvédeni és hatékonyan kezelni legfontosabb értéküket: információikat és adataikat. A Symantec/Veritas legfontosabb szoftverei közé tartoznak az élenjáró adatvédelmi, adatmentési szoftver-megoldások (NetBackup a nagyvállalatok és Backup Exec a kisebb szervezetek számára), a vezető lemez-kezelési (volume management) szoftver (Veritas Volume Manager VxVM), az első elterjedt naplózó file-rendszer (Veritas File System VxFS) és egy elterjedt, többféle operációs rendszeren alkalmazható fürtözési (cluster) megoldás (VCS Veritas Cluster Server).

ProPartner_Gold_Reseller_logo

A Veeam új megközelítést alkalmaz a virtuális gépek mentésére, replikációjára és felügyeletére. A kifejezetten hypervisort megszólító direkt parancsoknak köszönhetően több, mint 95%-al gyorsabb a hagyományos mentési technológiáknál a mentési és visszaállítási idő, esetenként 50x gyorsabb a replikáció. A szoftver használatával több, mint 70%-al csökkenthető a mentés és replikáció költsége.

A Veeam új alapokról kezdte kialakítani a virtualizált mentési környezetek mentését. Szakítva a hagyományos alapokra kifejlesztett agent alapú mentési technológiákkal, agent mentes környezetben oldja meg mind a mentési, mind a replikációs feladatokat. Az agentless mentések mellett fizikai környezetek esetében lehetőség van beépülő agentek használatával natív Windows és Linux környezetek mentésére is. Az eszköz támogatja és kezeli a legkorszerűbb deduplikációs appliance-okat és szalagkönyvtárakat is.

Az Areus Zrt. a Veeam ProPartner Gold Reseller partnere

VMware

A VMware a virtualizációs szoftverek és felhő-megoldások úttörője és világszerte piacvezető gyártója. A Vmware bevált és a gyakorlatban bizonyított megoldásai segítenek az IT infrastruktúra egyszerűsítésében és hatékonyabbá tételében, az informatikai szolgáltatások rugalmasabb és gyorsabb nyújtásában. Ezáltal nem csak az IT rendszerek, de a teljes IT infrastruktúra, az IT üzem és az IT szervezet is gyorsabban képes reagálni a változó igényekre és dinamikusabbá válik. A Vmware úgy segíti a felhő (cloud) koncepcióban rejlő lehetőségek kiaknázását, hogy eközben a meglévő saját informatikai eszközök, beruházások további hasznosítását is biztosítja és a felhő-alapú számítástechnika biztonsági és szabályozási, felügyeleti és működtetési kérdéseire is hathatós válaszokat ad. A Vmware hagyományos zászlóshajó-terméke a szerver-virtualizációs szoftver-csomag (VMware ESX/ESXi), mely virtualizációs platformként közvetlenül a szerver-hardveren fut (más általános célú operációs rendszer – mint gazdagép – nélkül), vagyis a legelterjedtebb és legkiválóbb beágyazott hypervisor. A Vmware kínál más, jellemzően személyi számítógépeken és azok elterjedt operációs rendszerein (Microsoft Windows, Linux, Mac OS X) futó “személyi” vagy “asztali” (desktop) virtualizációs megoldásokat illetve a felhasználói kliensek virtualizálását szolgáló (desktop virtualization) megoldásokat is.

Az Areus a Vmware kitüntetett nagyvállalati (Enterprise) partnereként, megoldás-szállítójaként (Solution Provider) elsősorban a virtualizált szerver-infrastruktúrák szakértőjeként szolgálja ki ügyfeleit.

 • Ön itt áll

  Areus Infokommunikációs Zrt. > Partnerek
 • Kapcsolatfelvétel

 • Partnereink mondták

  „Az Areus, a sokéves tapasztalt és kialakult gyakorlat mellett is, folyamatosan keresi az új, innovatív technológiai megoldásokat. Így esett a választásuk a NetApp technológiára, amely az utóbbi évek legdinamikusabba hódító adattároló-trendje. Az Areus, képzett szakemberivel, többéves tapasztalatával a lehető legjobbat hozza ki az innovatív NetApp technológiából és olyan távlatokat nyit ügyfelei számára, amelyek korábban, a hagyományos technológiákkal nem voltak elképzelhetők.”
  Bárány Zsolt, ügyvezető igazgató, Netapp
 • Partnereink mondták

  „A kapcsolat régi, jól megalapozott az Areus és a HP között. Az ügyfeleinknek nagyon jó szívvel tudom ajánlani az Areus ZRt.-t, és a szolgáltatásait. Egy cég természetesen nem tudhat mindent. Ők azonban nagyon jól specializálódtak egy-két területre, és azon belül mondhatom: szerintem piacvezetők Magyarországon.”

  Verbovszki Lajos, sales menedzser, HP