Állítsa be és felejtse el!

Jelezze az ismerősének, hogy hol jár egy egyszerű ”location sharing” iPhone app segítségével!

Az Onmaway nevű hasznos kis helymeghatározó iPhone alkalmazás azért lett kifejlesztve, hogy az utazásra tudjon koncentrálni, és ne kelljen telefonálgatnia út közben, hogy hol jár.

Tegyük fel, hogy elindul édesanyjához, akik 2 órára lakik öntől. A következő teendői vannak:

  1. Indítsa el az Onmaway alkalmazást,
  2. Állítsa be édesanyja e-mail címét vagy mobiltelefonszámát,
  3. Adja meg, hogy nagyjából meddig tart majd az utazása,
  4. Indulás!

Az alkalmazás elküld egy linket a megadott e-mail címre vagy telefonszámra sms-ben, amelyre kattintva édesanyja egy online térképen meg tudja nézni, hogy éppen hol jár.

Való igaz, hogy az Apple-nek létezik a saját „Find My Friends” alkalmazása, amely ugyanezt a funkcionalitást biztosítja. Az Onmaway előnye az előbbivel szemben az, hogy nincs szükség arra, hogy iPhone/iPad vagy a Mac család bármely készülével rendelkezzenek azok a személyek, akikkel szeretné megosztani, merre jár.

Az alkalmazás fő célja, hogy a veszélyes vezetés közbeni sms-zgetés, facebook helymegosztás helyett egyszerűen indulás előtt néhány gombnyomással beállítsa a fentieket, hogy ezután csak az utazással kelljen foglalkoznia.

A program valójában nagyon egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik. Amikor elindítja az aktuális utazást, nincs semmilyen látványos jele, hogy bármi is történik, mindaddig, amíg nem próbál egy új utazást beállítani. Ekkor jelzi, hogy Ön éppen egy aktív „utazásban” van. De tulajdonképpen ez a program lényege: „állítsa be és felejtse el”.

Kommentek

Kommentek zárva.