Adatvédelmi nyilatkozat

A személyes adatokra vonatkozó követelmények a gépi feldolgozás és tárolása során:

  • az adatokat csak meghatározott és törvényes célra tároljuk, és attól eltérő módon nem használjuk fel,  
  • az Ön személyes adatait tisztességesen és törvényesen dolgozzuk fel,
  • megfelelő biztonsági intézkedéseket teszünk az adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében a jogtalan hozzáférést, megváltoztatást vagy terjesztést megakadályozzuk.

Ennek keretében:

    1. Az Ön személyes adatait kizárólag az Areus Infokommunikációs Zrt. (székhely: 1037 Budapest, Montevideo u. 5., képviselő: Nagy Péter, vezérigazgató, cégjegyzékszám: Cg. 01-10-047135, a továbbiakban „Üzemeltető”) jogosult kezelni, azokat harmadik fél részére nem adjuk át.
    2. Az Üzemeltető a böngésző látogatókról, érdeklődőkről semmilyen személyes adatot nem gyűjt.  Böngészéskor mindössze anonim információk kerülnek rögzítésre arról, hogy a látogatók mely aloldalakat tekintik meg, milyen funkciókat használnak vagy próbálnak meg használni. Ezen adatok segítséget nyújtanak az oldal üzemeltetéséhez és továbbfejlesztéséhez, valamint a zökkenőmentes működés fenntartásához.
    3. A Portálon történő regisztrációval (pl. szakértői konzultáció kérése esetén) a megadott személyes adatok (a továbbiakban: „Adatok”) az Üzemeltető rendszerében rögzítésre kerülnek. Az adatszolgáltatás önkéntes. Ezen regisztrációval az Adatok kezeléséhez való írásbeli hozzájárulást az Üzemeltető megadottnak tekinti.
    4. Az Üzemeltető az Adatokat harmadik fél részére nem adja át.
    5. Az Adatok felhasználása kizárólag egy személyre szabott informatikai rövid tájékoztatóhoz kerülnek felhasználásra, valamint – külön hozzájárulás esetén – hírlevél küldői tevékenységhez történik.
    6. A személyes adatok nyilvántartásba vétele és kezelése az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény és a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény alapján történik.
    7. A személyes adatok kezeléséről bármikor tájékoztatás kérhető az Üzemeltetőtől, illetve az előzetes hozzájárulás alapján küldött hírlevél küldése bármikor ingyenesen és korlátozás nélkül megtiltható a következő elérhetőségeken:

Areus ügyfélszolgálat

E-mail:

Cím: 1037, Budapest, Montevideo utca 5.

Telefonszám: + 36 1 437 05 40

  1. Az Adatok törlése vagy helyesbítése is fenti elérhetőségeken kérhető, illetve ugyanitt van lehetőség az Adatok kezelése ellen kifogást emelni.

 

Az Ügyfél tudomással rendelkezik arról, hogy a 2011. évi CXII. törvény alapján kérelmezheti az Üzemeltetőnél a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, b) személyes adatainak helyesbítését, valamint c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.

 

Az Ügyfél kérelmére az Üzemeltető tájékoztatást ad az Ügyfél általa kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az (esetleges) adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az Ügyfél személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

 

Az Ügyfél tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha (1) a személyes adatainak kezelése vagy továbbítása kizárólag az Üzemeltetőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Üzemeltető, illetve az adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges; (2)

a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; (3) egyéb, törvényben meghatározott esetekben.

 

Az Ügyfél a jogainak megsértése esetén az Üzemeltető, illetőleg az adatátvevő ellen bírósághoz fordulhat.

Budapest, 2012. február 9.