Válassz a világ legjobb adatminőségi megoldását!

Egy multinacionális vállalat hatalmas mennyiségű adattal rendelkezik termékeiről, ügyfeleiről és partereiről. A mai magyar nagyvállalatok dollár- és euro százezreket költenek adattárházra és CRM rendszerekre, hogy ezt a hatalmas mennyiségű adatot megfelelően tudják kezelni, feldolgozni és hatékony üzleti információkat nyerjenek ki belőle, hogy profitabilitásukat növeljék.

Azonban ez legtöbb esetben mégsem sikerül a terveknek megfelelően. Miért?

A válasz a következő: a CRM és üzleti intelligencia (BI) rendszerekbe fektetett beruházás a gyenge adatminőség miatt nem térül meg. A Gartner becslései alapján az USA-ban éves szinten 600 milliárd USA dollár kiesést szenvednek el a vállalatok hibás, rossz minőségű adatok miatt.

Nagyvállalati környezetben az alábbi problémák figyelhetőek meg adatminőségi szempontból:

 • megbízhatatlan adatok, adatanomáliák: az adatok helytelenül írtak, elavultak, hiányoznak, nem naprakészek, egymásnak ellentmondóak, nem standard formátumúak, adatkapcsolatok hiányoznak, stb.
 • azonosítási problémák, gyenge minőségű adatok: rossz keresési eredmények (nincs egyezés, túl sok eredmény)
 • szándékos adathibák: pénzmosás, kártyacsalás, adóelkerülés, adócsalás, határvédelem, személyazonosítás
 • elgépelt adatok, fonetikai hibák és egyéb anomáliák
 • adatkonverziós vagy más rendszerekből származó hibák, tisztíthatatlan adatok

Professzionális adatminőség javítás az Areus – Informatica párostól

Az Areus ZRt és az Informatica által javasolt adatminőségi megoldás segítségével adatait hitelessé, megbízhatóvá, naprakésszé teheti a cég valamennyi alkalmazása, adatbázisa és projektje tekintetében.

 Az Informatica Data Quality termékcsalád eszközeivel az üzleti felhasználók és az IT részéről egyaránt hatékonyan, folyamatos és dinamikus módon végezhető el az adatanomáliák szisztematikus beazonosítása, az adatok struktúrájának elemzése, az adatminőség felmérése és nyomon követése, az adattisztítás (adatkonszolidáció) és az adatmonitorozás.

Kulcsjellemzők és előnyök

 • teljes adatbázis/alkalmazás szintű feltérképezés: egy lépésben automatizálható teljes adatbázis sémák, adatbázisok, adattárházak profilozása, lefúrási lehetőséggel
 • bármilyen típusú projekt esetén: adatmigráció, adat konszolidáció, szinkronizáció, adattisztítás, adattárház építés
 • kényelmes webes felület az üzleti felhasználók számára, melyen a legfontosabb lépések az IT beavatkozása nélkül elvégezhetők
 • hatékony többdimenziós adatprofilozás: rejtett adatkapcsolatok, kockázatok, strukturális és adatminőségi problémák, adatanomáliák, egyedi és összetett kulcsok, táblakapcsolatok felderítése és elemzése az adatok komplexitásától függetlenül, egyszerre több heterogén forrásból
 • oszlop- és szabályprofilozás az adatminták és értékek feltérképezésére
 • adattartomány-alapú feltérképezés: előre definiált (PCI, PHI, PII) vagy létrehozott tartományokba illeszkedő adatok felderítése
 • entitás feltérképezés: táblakapcsolatok (elsődleges, egyedi és idegen kulcsok) profilozása, lefúrási lehetőséggel;
 • proaktív adatminőség biztosítás: dinamikus profilgenerálás, összehasonlító elemzések, scorecardok készítése

2013-ban adatminőség területen az Informatica Data Quality szoftvermegoldása jelenleg a legjobb a világon, a Gartner és egyéb független IT elemző és minősítő szervezetek szerint.

Referenciák

Többek között az alábbi ügyfelek választották az Informatica piacvezető Data Quality megoldásait:

 frost

Frost Bank – texasi központú pénzügyi szolgáltató

Integrált adatok konszolidációja közös platformra, integrációs idő 66%-kal javult. Az adatprofilozást (ügyfél rekordok közötti relációk), adattisztítást az üzleti oldalon (menedzserek, elemzők) használják, ezáltal az adatok megbízhatósága drasztikusan megnőtt.

 

  avayaVezető globális telekommunikációs szolgáltató

Adattárház építés során hibás ügyfél adatok és szolgáltatási szerződések tisztítása 400 adatbázisban. Számlázási címek tisztításával 2 millió dollár megtakarítása. Üzleti és IT felelősségi körök pontos behatárolása.

  haciendaPénzügyminisztrérium, Costa Rica

Inkonzisztens adófizetői adatok minőségének, pontosságának javítása, adócsalások megelőzése: név- és címtisztítás, standardizálás, deduplikálás.

 

 

  uknsNemzeti Statisztikai Hivatal, Egyesült Királyság

Több forrásból származó, nem kapcsoló adatok konszolidációja, integráció a jelenlegi rendszerekkel. Eltérő adatminőségi standardoknak megfelelés.

 

 itssMunkaügyi és Bevándorlási Hivatal, Spanyolország

Központi adatmigráció (4 millió cég, 6 millió munkahely), adattisztítás bekerüléskor, többnyelvű szótárakkal, „fuzzy matching” funkcionalitással.

 

 

  idfIzraeli Védelmi Erők - Technológiai és Logisztikai Igazgatóság

100 millió rekord migrációja és tisztítása, 15 költséges mainframe és legacy rendszerből SAP-ba, a várt 60 helyett 10 mérnökév alatt. Adathibák észlelésének lehetősége már forrás szinten, többnyelvű támogatással.

 

Terméktámogatás

Terméktámogatás

Terméktámogatás

Az Informatica díjnyertes terméktámogatásával és az Areus adatkezelési szakértelmével ötvözve 100%-os elégedettségi garanciát kínálunk meglévő és új ügyfeleinknek egyaránt.

További termék információkért nézzen körül a www.informatica.com honlapján. Részletes magyar nyelvű tájékoztatásért vegye fel most a kapcsolatot velünk! Most 2 óra ingyenes konzultációt kínálunk Önnek.

Töltse ki az alábbi űrlapot az ön és cége nevével, e-mail címével, valamint a probléma vagy igényelt szolgáltatás rövid leírásával.

 

Név (kötelező)

Cégnév

E-mail cím (kötelező)

Telefonszám

Üzenet

Kérjük adja meg az alábbi biztonsági kódot:
captcha


Adatait bizalmasan, a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük